Početak Mapa sajta
  26. JUN - UN DAN BORBE PROTIV DROGA / 2003. - Promocija

 

 

MEDJUNARODNI DAN BORBE PROTIV NARKOMANIJE I NELEGALNE TRGOVINE DROGAMA

26. Jun 2003. godine 

Projekat 
"Promocija medjunarodnog dana borbe protiv narkomanije i nelegalne trgovine drogama"

    Povodom 26. Juna - Medjunarodnog dana borbe protiv narkomanije i nelegalne trgovine drogama, Društvo za borbu protiv narkomanije je u okviru zajedničkog projekta sa Kancelarijom Ujedinjenih nacija za borbu protiv narkomanije i kriminaliteta (UN Office on Drugs and Crime) i Kancelarijom stalnog predstavnika Ujedinjenih nacija za Srbiju i Crnu Goru (UN Office of the Resident Coordinator in Serbia and Montenegro) izvršilo promociju medjunarodnog dana borbe protiv narkomanije i nelegalne trgovine drogama, podizanjem svesti u vezi potrebe za otvorenim razgovorom o drogama i početkom rada internet prezentacije www.stopdrogama.org.

    Početak projekta obeležen je čitanjem izjave generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, Kofija Anana, koja je posvećena obeležavanju Medjunarodnog dana borbe protiv narkomanije i nelegalne trgovine drogama, od strane gospodje Djine Marović. 

Djina Marović, supruga predsednika Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića, za medije, čita izjavu generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Kofija Anana povodom Medjunarodnog dana borbe protiv narkomanije i nelegalne trgovine drogama 

    U okviru sprovedenog projekta Društvo za borbu protiv narkomanije uzelo je učešća u radionici za decu, koja je sprovedena 26. Juna u 15,00 casova u Omladinskom centru u Zemunu. 

    Nakon radionice, u Omladinskom centru u Zemunu, Kancelarija Stalnog predstavnika Ujedinjenih nacija za Srbiju i Crnu Goru i Društvo za borbu protiv narkomanije iz Beograda, održali su zajednicku konferenciju za novinare.

Frensis O' Donel, Stalni predstavnik UN za Srbiju i Crnu Goru i Bojan Ilić, predsednik Društva za borbu protiv narkomanije na konferenciji za novinare sa predstavnicima Ministarstva prosvete i Ministarstva zdravlja - Omladinski centar Zemun, 26. Jun 2003. godine, 16,30 casova

    Društvo za borbu protiv narkomanije je u okviru istog projekta od 26. Juna do 2. Jula 2003. godine, u saradnji sa lokalnim radio stanicama obezbedilo sprovodjenje nacionalne radio kampanje u skladu sa Uputstvom Kancelarije za borbu protiv narkomanije i kriminaliteta. 

    Za potrebe radio kampanje Društvo za borbu protiv narkomanije je u saradnji sa ambasadorom dobre volje u Ujedinjenim nacijama, košarkašem Vlade Divcem i vaterpolistom Aleksandrom Šapićem snimilo i izdalo CD-ROM sa njihovim porukama i pet životnih situacija, čiji je cilj bio da kod slušalaca podignu nivo svesti o potrebi za otvorenim razgovorom o drogama, kao i da organizuju kvizove za decu na temu droga i narkomanije i gostovanja stručnih lica. CD-ROM mogu naručiti zainteresovani mediji koji žele da se uključe u promociju UN teme za ovu godinu, preko naše internet prezentacije. 

    U sprovodjenju radio kampanje, koja je trajala od 26. Juna do 2. Jula 2003. godine, učestvovali su: RTV "Pink", "Radio B92", "Radio Index", "Radio Studio B", "Radio 021", "Multiradio", "Radio Čičica", "RTV Kragujevac", "Radio IN", "RTV Jagodina", "RTV Valjevo", "RTV Zaječar" i "RTV Niš". Radio kampanjom bilo je pokriveno 70% teritorije Srbije.

 
RTV Pink i poznati glumac Nikola Đuričko su takođe podržali našu kampanju i rad u Omladinskom centru u Zemunu. Glumac Nikola Đuričko je ovom prilikom izjavio da je to najmanje što je mogao da učini i da bi bilo dobro da se svi glumci uključe u borbu protiv droga i individualno i u radu sa raznim organizacijama.
 
  Početak |  Mapa sajta |  Linkovi | Kontakt
Copyright © 2003 Društvo za borbu protiv narkomanije, Sva prava zadržava